Kuvausehdot


Asiakas hyväksyy kuvausehdot maksamalla kuvaus-/varausmaksun.
Luethan siis alla olevat ehdot huolella läpi. Ne toimivat myös pienenä infopakettina ennen kuvausta! :)

Kuvauksen ehdot

Kaikki kuvauksen varanneet sitoutuvat yleisiin kuvausehtoihin. Hääkuvaukseen, sisällöntuotantoon ja yritysvalokuvaukseen on olemassa erillinen kuvaussopimus sekä ehdot.

Kuvauksen varaaminen

Kaikki kuvaukset varataan kotisivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse info@elsalinnean.com. 

Kuvaukseen valmistautuminen

Kuvausten tyyli, lokaatio ja muut niihin olennaisesti liittyvät asiat sovitaan etukäteen kuvaajan kanssa.
Kotisivuilla sekä Instagram-tililläni on nähtävissä aiempia kuviani, jotka antavat osviittaa kuvaustyylistäni. Tutustumalla portfoliooni hyväksyt kuvaus- ja editointityylini. Otathan huomioon, että mm. kuvausten miljöö ja sääolosuhteet vaikuttavat kuvien tunnelmaan sekä editointiin ja kuvat voivat näin ollen poiketa tyyliltään aiemmista.

Pyrin aina kuitenkin ottamaan asiakkaan toiveita huomioon, joten kuulen ja katson mielelläni inspiraatiokuvia (esim. nettisivut, Pinterest...), joita voit lähettää ennen kuvausta.

Vaatetukseen kannattaa panostaa, sillä se on iso osa kuvausta. Neutraalit värit toimivat kuvissa hyvin luoden harmonista värimaailmaa. Asiakas hankkii kuvausvaatteet itse sekä vastaa kuvauslookin luomisesta (hiukset, meikki). Autan molempien suunnittelussa tarvittaessa, joten vinkkejä ja mielipiteitä saa ehdottomasti kysellä!

Kuvaaja voi tuoda kuviin tarvittavaa rekvisiittaa mukanaan, mutta myös asiakas voi ehdottaa / tuoda omaa rekvisiittaa näin sovittaessa.

Kuvaukseen kannattaa saapua rennolla ja hyvällä fiiliksellä, sillä se vaikuttaa kuviin! Jännitys ei haittaa - se on täysin luonnollista ja karisee nopeasti kuvausten edetessä!

Kuvauksia jännittävälle lapselle voi ottaa mukaan lempileluja tai muita turvaa tuovia juttuja matkaan.

Kuvaukset ja miljöö

Tällä hetkellä kaikki kuvaukset toteutetaan miljöökuvauksina, sillä kuvaajalla ei ole käytössään studiotilaa.
Kuvaukset toteutetaan Lahden alueella ja lokaatio sovitaan yhdessä. Minulla on tiedossa muutamia hyväksi todettuja kuvauspaikkoja, joita ehdotan teille kuvauksia suunnitellessa, mutta voit rohkeasti ehdottaa jotain ihan muutakin!

Lahden rajojen ulkopuolella pidettäviin kuvauksiin lisätään matkakulut 53snt/km.

Kuvauksissa on säävaraus (kaatosade, myrskytuuli, kova pakkanen) ja niitä voidaan yhdessä siirtää toiseen ajankohtaan niin monta kertaa kuin on tarve. 

Huom! Vanhemmat ovat vastuussa lapsista / lemmikeistä kuvauksen ajan sekä mahdollisesta kuvaajan tai muiden omaisuudelle aiheutetusta vahingosta.

Asiakkaita ei ole kuvauksissa vakuutettu kuvaajan puolesta. Turvallisen kuvaustilanteen takaamiseksi kerrothan kuvaajalle, mikäli sinulla on joku kuvaukseen vaikuttava / sitä rajoittava sairaus, vamma tms, mikä olisi hyvä huomioida!

Kuvausten siirtäminen tai peruminen

Kuvausmaksu toimii varausmaksuna. Mikäli asiakas peruu kuvauksen, kuvaus/varausmaksua ei palauteta. Asiakas sitoutuu kuvaukseen sovittuna aikana. Kuvaukseen tullaan terveenä ja sairastapauksissa kuvausta voidaan siirtää kerran veloituksetta (peruutus viimeistään 24h ennen kuvausaikaa).

Mikäli asiakas ei saavu kuvaukseen sovittuna ajankohtana, kuvausmaksua ei palauteta eikä uutta aikaa varata samasta kuvausmaksusta.

Mikäli kuvaaja sairastuu tai estyy painavan syyn takia, kuvausta siirretään. Jos siirtäminen ei ole mahdollista (hääkuvaus) kuvaaja palauttaa maksetun rahan kokonaisuudessaan ja auttaa parhaansa mukaan uuden kuvaajan etsimisessä.

Valintagalleria

Kuvausten jälkeen 7vrk:n kuluessa asiakkaalle toimitetaan salasanalla suojattu linkki valintagalleriaan, josta hän voi valita mieleisensä kuvat. 

Valintagallerian kuvia ei saa ladata itselleen (koskee myös kuvakaappauksia) eikä julkaista, ne ovat nain käsiteltäväksi valittavien lopputuotteiden valintaa varten.

Asiakas valitsee haluamansa kuvauspaketin tehdessään kuvavalinnat ja kuvausten loppulasku lähetetään kuvien valinnan jälkeen. Mikäli pakettiin halutaan lisäkuvia, voi niitä tilata hintaan 15e/kpl.

Kuvat jälkikäsitellään huolella kuvavalintojen jälkeen.

Kuvien valinta esikatselugalleriasta tulee tehdä 7 vrk:n kuluessa. Muussa tapauksessa kuvaaja valitsee pienimmän kuvauspaketin mukaisen määrän kuvia ja laskuttaa  / lähettää kuvat sen mukaan.
(Mikäli jostain syystä kuvavalintoja ei pysty tekemään 7 vrk sisällä, ota yhteys kuvaajaan.)

Kuvien toimitus ja säilytys

Valmiit kuvat toimitetaan samoin kuin valintagalleria. Kuvien toimituksessa kestää 1-3 viikkoa, kuvauspaketin tyypistä ja laajuudesta riippuen. Kuvat toimitetaan kuitenkin vasta, kun loppulasku on maksettu.

Kuvapalvelusta asiakas voi ladata kuvat digitiedostoina JPG-formaatissa sekä puhelimelle että tietokoneelle (alkuperäiskoossa tai somekäyttöön soveltuvassa koossa). Asiakas huolehtii itse kuvien varmuuskopioinnista.

Jos kuvat tuhoutuvat kokonaan tai osittain kuvaajasta riippumattomasta syystä (esimerkiksi laiterikko/korruptoitunut muistikortti), kuvaaja on velvollinen vahingonkorvauksiin korkeintaan maksetun rahamäärän verran 

Kuvaaja säilyttää kuvia varmuuskopioituna 2kk:n ajan, jonka jälkeen kuvaajan säilytysvastuu poistuu.. 

Kuvien käyttö

Asiakkaalla on valmiisiin kuviin täysi käyttöoikeus. Kuvia saa jakaa somessa, mutta kuvaajan nimi tai Instagram-tili tulisi olla mainittuna julkaisun yhteydessä. Kuvia ei saa käsitellä asiakkaan toimesta (esim. lisätä filttereitä tai tehdä rajauksia), sillä kuvien editointi on kuvien viimeistelyä ja se on osa kuvaajan kädenjälkeä.

Asiakas saa teettää kuvista rajattomasti mitä vain painotuotteita haluamassaan palvelussa.

Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupallisiin tarkoituksiin (sisällöntuotannossa ja yrityskuvauksessa eri ehdot) eikä antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia tai julkaisua varten.

Tekijänoikeudet

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossa (some, nettisivut) ja markkinoinnissa hyvän maun mukaisesti. Mikäli toivotte, että kuvia ei julkaista, ilmoittakaa kuvaajalle kirjallisesti viimeistään kuvavalinnat valintagalleriasta tehtyänne.

Kuvausmaksut

Kuvauksiin sisältyy varausmaksuna toimiva kuvausmaksu (80e, perhekuvauksissa 100e), joka kattaa työajan suunnittelusta kuvaustapahtumaan sekä kuvien jälkikäsittelyyn, kuvauslaitteiston, ohjelmistolisenssit ym. kuvaukselle ja yritystoiminnalle välttämättömät kulut.

Tämän lisäksi kuvauksista laskutetaan kuvauspaketin hinta (varausmaksu vähennettynä), joka määräytyy sen mukaan, kuinka monta kuvaa asiakas valintagalleriasta valitsee.

Kaikkiin hintoihin sisältyy alv 24%.

Kuvausten maksutapana toimii lasku, maksuaika 14vrk. Kuvausmaksu tulee olla maksettuna ennen kuvausta ja kuvauspaketti (loppulasku) ennen valmiiden kuvien toimitusta.

Pidempi maksuaika tai maksun pilkkominen osiin sovittavissa erikseen.


Mikäli  kuvausehdoista ilmenee kysyttävää tai epäselvyyksiä, olethan yhteydessä kuvaajaan matalalla kynnyksellä.

Kuvausehtoja tarkennetaan tarvittaessa. Ehtoihin on mahdollista tehdä muutoksia, mutta muutokset sovitaan aina etukäteen kuvaajan kanssa.

​Hinnat ja kuvausehdot voimassa toistaiseksi, oikeus muutoksiin pidätetään.